• Κάνε τη ζωή σου (και των άλλων) πολύχρωμη

    Date: 2011.07.01 | Category: TECHIE-STUFF | Tags: ,,

    (o TechieTzu και η τέχνη της λαδομπογιάς)

    Πάντα θεωρούσα άδικη τη μάχη μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών. Πέρα δηλαδή από κάτι φοιτητές στην κορέα των αρχών του 90, που επιτήθονταν σε σχηματισμό χελώνας σαν τους λεγιωνάριους του αστερίξ. Αλλά οι κορεάτες έχουν μια κουλτούρα συντονισμού που ακόμα και στο WοW μαζεύονται σε ίντερνετ καφέ και κάνουν ό,τι τους λέει ο στρατηγός τους εκείνη την ώρα. Καθόλου μεσογειακό θα έλεγα. Οπότε παραμένουμε στην ανισότητα.

     

    Γιατί συμβαίνει αυτό? Απλά πράγματα. Οι μπάτσοι είναι πιο εξοπλισμένοι. Έχουν καλύτερη τακτική και μπορούν να κινητοποιήσουν τις μονάδες τους πολύ γρήγορα. Είναι οργανωμένοι και μπορούν να επικεντρώσουν σε συγκεκριμένες αιχμές διότι έχουν αυτό που στο στρατό ονομάζουν C3 (Command, Control, Communication).

    Σε όλα αυτά οι διαδηλωτές δεν μπορούν να τους αντισταθούν εύκολα. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνουμε το παιχνίδι λίγο πιο δίκαιο? Ίσως. Κι αυτό δεν είναι ο πετροπόλεμος, που ακόμα και με τις καλοκαιρινές περιβολές των ΜΑΤ πολύ μικρή αποτελεσματικότητα έχει.

     

    Ποιό είναι ένα βασικό πλεονέκτημα των ΜΑΤ? Πως είναι ντυμένοι σαν τον DarthVader με λίγο πιο χεσμένη σωβρακοφανέλα και χωρίς την επιβλητική μπέρτα. Πως μπορούμε να κάνουμε αυτό το πλεονέκτημα μειονέκτημα? Με έναν απλό νομίζω τρόπο.

     

    Οι πέτρες και τα μάρμαρα ως γνωστόν δεν κάνουν δουλειά, άσε που μπορεί να χτυπήσει και κανένας. Τι θα λέγατε λοιπόν να βάλουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας? Το πολυμπάγκ με αραιωμένη λαδομπογιά θωρώ πως είναι η καλύτερη λύση.

     

    • Αν πέσει στη στολή τους, τους κάνει να φαίνονται αστείοι και γελοίοι (και να πληρώνουν για καινούργια στολή κάθε βδομάδα, εκτός κι αν κυκλοφορούν σαν τους μπογιατζήδες)
    • Αν πέσει στην ασπίδα τους θα τους κάνει να μην μπορούν να βλέπουν μέσα από αυτή.
    • Αν πέσει στο κράνος τους, θα τους κάνει να μην μπορούν να βλέπουν μέσα από το κράνος
    • Κι αν πέσει στη μάσκα τους, βουλώνει το φίλτρο και θα πρέπει να τη βγάλουν, μυρίζοντας κι οι ίδιοι τα χημικά που ρίχνουν.

     

    Αν λοιπόν ικανός αριθμός διαδηλωτών ρίξει μπογιές στα Ματ, σε 2-3 ώρες θα έχουν βγει εκτός μάχης στην καλύτερη περίπτωση (καθώς ο εξοπλισμός τους θα είναι άχρηστος), ή στην χειρότερη θα κυκλοφορούν στην αθήνα σαν κλόουν παρωδίες του Πόλοκ σε παιδικό πάρτυ. Και οι δύο περιπτώσεις είναι θετικές.

     

    Κατανοώ πως κάτι τέτοιο θεωρείται έργω εξύβριση, παρακώλυση του έργου της αστυνομίας και άλλα παρόμοια, αλλά η τήρηση της νομιμότητας νομίζω πως δεν είναι στις προτεραιότητες της αστυνομίας που επιτίθεται σε άσχετους ανθρώπους που κάθονται στην πλατεία συντάγματος και τους ψεκάζει με χημικά αδιακρίτως. Και φαντάζομαι μια σακούλα με μπογιά δεν ακούγεται και πολύ για όπλο σ’ ένα δικαστήριο.

     

    Κατανοώ επίσης πως με αυτόν τον τρόπο χρεώνουμε το ελληνικό κράτος με διάφορα έξοδα νέων στολών και εξοπλισμού, αλλά νομίζω πως όλοι ξέρουμε πως για ορισμένες δαπάνες λεφτά υπάρχουν. Άσε που η υπηρεσία μπορεί να μη διακαιολογεί δωρεάν αντικατάσταση στολής και να τους χτυπήσεις στην τσέπη τους, δηλαδή στον ενγενή μικροαστισμό τους μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό μέτρο για την πτώση του ηθικού τους (έχω και τις δόσεις για το αμάξι, μήπως να αγοράσω στολή τον επόμενο μήνα?)

     

    Κατανοώ επιπλέον πως για τους πιο μάτσο “συγκρουσιακούς” τύπους (αυτή δεν είναι λέξη του συρμού που περιγράφει διάφορους τύπους που συγκρούονται με τα ΜΑΤ υποχωρώντας διαρκώς κρυπτόμενοι μέσα σε διάφορους άσχετους?), αυτή η λύση είναι φλώρικη. Αλλά κι εγώ φλώρος είμαι και θέλω να εκφράσω κάπως την οργή μου γιαυτούς τους υπαλλήλους του κράτους που τους πληρώνουμε με τους φόρους μας κι έχουν γίνει συμμορία . Κι εμείς οι μη μάτσο φλώροι είμαστε οι περισσότεροι στους δρόμους. Και επιπλέον επιμένω πως η λύση της μπογιάς είναι πιο αποτελεσματική από τον πετροπόλεμο και τις μολότοφ.

     

    Γιατί θεωρώ τη λύση αυτή καλή? Διότι σε μια μάχη δεν έχει απαραίτητα νόημα να “εξοντώσεις” τον αντίπαλό σου δηλαδή να τον στείλεις στο νοσοκομείο. Σημασία έχει να τον αποτρέψεις από το να μπορεί να πολεμήσει. Αν πχ 5 κλούβες έμεναν κολλημένες στην κίνηση το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο με το να καταφέρεις να δείρεις 5 διμοιρίες (κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί και δεν προβλέπω να συμβαίνει σύντομα).

     

    Έτσι αντίστοιχα, δεν έχει νόημα να χτυπήσεις τους ίδιους, αλλά να χτυπήσεις τη στρατηγική τους. Και η στρατηγική τους απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος ειρηνικού κόσμου, είναι να το ψεκάζουν με χημικά προκειμένου να μπορούν να επιτεθούν και να το διαλύσουν από τη στιγμή που οι ίδιοι είναι καλύτερα εξοπλισμένοι. Με τη μπογιά τους χτυπάς ακριβώς σε αυτή τη στρατηγική. Κι αν χάσουν αυτή τη στρατηγική, πολύ φοβάμαι πως θα δυσκολευτούν να βρούν άλλη. Κι αυτό είναι μεγαλύτερη ήττα από το να τους απωθήσεις 10 μέτρα στη βασ.Σοφίας. (δεν τα λέω εγώ αυτά ο κοντοχωριανός μου μάστερ Σουν τα λέει)

     

    Το αυτό ισχύει και για τις ομάδες δέλτα δίας και τα υπόλοιπα τμηματα του “ιππικού” τους, τα οποία άλλωστε είναι ελάχιστα αποτελεσματικά απέναντι σε τόσο μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων. Γιαυτό και αυτές τις μέρες επιδώθηκαν σε διάφορους περιφερειακούς τραμπουκισμούς στη διονυσίου αεροπαγίτου και σε άλλα “προάστια” του συντάγματος

     

    Μειονεκτήματα δεν βρίσκω πολλά. Η λαδομπογιά -όπως και τα χημικά τους- δεν είναι διαλυτή στο νερό, έτσι δεν μπορούν να τη βγάλουν εύκολα από πάνω τους. Κι όσο σκουπίζονται, τόσο θα απλώνεται. Με την αραίωση μειώνεται το ιξώδες της κι έτσι κολλάει και απλώνεται καλύτερα (όπως άλλωστε ξέρει κάθε ένας που έχει βάψει έναν τοίχο). Χτυπάει τα ΜΑΤ σ’ ένα σημείο που τους πονάει, δηλαδή τον εξοπλισμό τους και τη μειωμένη τους ορατότητα λόγω αυτού. Ίσως να είναι λίγο προβληματική στη μεταφορά (μήπως και σπάσει η πολυμπάγκ), αλλά όπως κι αν το κάνουμε, μέχρι να περάσουν καινούργιο νόμο, δεν θεωρείται εκρηκτικός μηχανισμός ή όπλο. Κάτι που κάνει τη χρήση της ασφαλή ακόμα και για τα παιδιά ή τους φλώρους σαν εμένα.

     

    ΥΓ Σοκαριστική γερμανική αποτελεσματικότητα .  Δεν υπάρχει κανένας αγανακτισμένος που να γομώνει πυροσεβεστήρες ως επάγγελμα? Με ένα τέτοιο φτιάχνεις καινούργιες φούξια στολές σε ολόκληρη διμοιρία . Άσε που μετά θα μπορεις να κάνεις και επίσημη καταγγελία. Κύριέ μου σας χτύπησε ο μπλέ ρουά με το ροζ κράνος, ή ο  πορτοκαλί με η λαχανί ασπίδα?

    [kudos to @Antidrasex για το youtubi]


    ΥΓ2 Πόσες μίζες βγάλατε και σήμερα?

    Σύμφωνα με αυτή την είδηση το κόστος των χειροβομβίδων με τα χημικά που μας ψεκάζουν είναι γύρω στα 90 ευρώ το τεμάχιο. Κάτι που δείχνει πως το αθάνατο ελληνικό πολιτικό σύστημα βγάζει προμήθειες και μίζες ακόμα και από τα χημικά που μας ρίχνει, καθώς με μια απλή αναζήτηση μπορείτε να βρείτε αντίστοιχες χειροβομβίδες σε κόστος μεταξύ 20 και 30 ευρώ στη λιανική κι όχι σε ποσότητες των 10.000 που θέλει να ψωνίσει ο παπουτσής